Schuesslerove soli

Dr. Wilhelm Heinrich Schuessler (1821-1898) njemački liječnik i homeopat, smatrao je da se uzrok bolesti treba tražiti u temelju, u najmanjoj živoj jedinici tijela, stanici. Bit bolesti je u promijenjenoj stanici. Njegov doprinos zdravlju leži u njegovom saznanju da su minerali važni u metabolizmu ljudskog organizma. Proučavajući pepeo umrlih zaključio je da je uzrok smrti povezan sa nedostatkom anorganskih soli tj. minerala.

Prema dr. Schuessleru, kad neke soli ima u premalim ili prevelikim količinama u organizmu, dolazi do bolesti. Metoda liječenja tkivnim solima zasniva se na fiziološkoj činjenici da su ovi anorganski sastojci osnovni "građevni materijal" organa i tkiva te da su neophodni za cjelovitost njihove strukture i funkcionalnosti. "Zdravlje je kvantitativna ravnoteža minerala, a bolest nastaje zbog neravnoteže minerala".

Schuessler je podržavao i koristio homeopatiju u liječenju, no nije se u potpunosti slagao s načelima homeopatije. Smatrao je da se uzrok bolesti treba tražiti u temelju, u stanici, najmanjoj živoj jedinici u tijelu. Ako se govori o nedostatku minerala u tijelu, onda se princip sličnosti ne može primijeniti.

Za Schuesslerove soli vrijedi osnovno načelo: "Zdravlje je kvantitativna ravnoteža minerala, a bolest nastaje zbog neravnoteže minerala".

Analiza lica

Potrebno je da na termin analize lica dođete bez šminke kako bi Vaš savjetnik mogao vidjeti boju Vašeg lica i sve znakove na njemu. Savjetnik će vas vrlo vjerojatno fotografirati da bi na računalu mogao povećati određene dijelove lica i bolje analizirati Vaše lice. Savjetnik za Schuesslerove soli i analizu lica, koji je kvalificiran za čitanje stanja soli na licu, ne koristi se nikakvim uređajima za tu analizu, već to radi isključivo promatranjem Vašeg lica, uživo ili putem slike na računalu. Po završetku analize dobit ćete popis svih Schesslerovih soli i stanje svake od njih u tijelu kao i preporuku terapije.